2019-11-09 08:53:28• hírek • Bede Emőke

Mesés hangulatú bálon avatták be a Hám János Líceum gólyáit

Péntek délután zsúfolásig megtelt a szatmári Nox klub, ugyanis ezen a nem mindennapi helyszínen szervezték meg Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum kilencedikeseinek beavató ünnepségét, a gólyabált.

A 2019-2020-as tanév gólyabálját Csapó-Ilyés Fruzsina és Ilonczai Dávid Levente műsorvezetők megnyitották meg, azonban a beavatással járó izgalmak már jóval korábban megkezdődtek, hiszen a kilencedik osztályos diákokra – a Hám diáktanácsának jóvoltából – a hét minden napján várt valamilyen humoros feladat. Kétségtelen azonban, hogy az egész héten át tartó eseményen legizgalmasabb és leginkább várt momentuma a Walt Disney által megálmodott meseuniverzum köré felépített bál volt.


A líceum osztályai egyenként mutatkoztak be a közönségnek egy saját maguk által összeállított produkcióval és egy humoros osztályhimnusz előadásával. Természetesen nem úszhatták meg ennyivel a dolgot, hiszen minden osztálynak külön feladattal is készültek a szervezők, hogy bemutathassák, valóban ismerik a Disney Stúdió alkotásait. Voltak, akiknek képrejtvényeket kellett megoldaniuk, másoknak kvízkérdéseket kellett megválaszolniuk, de hasonlóan izgalmasnak bizonyult az is, amikor az egy-egy főcímzenét vagy betétdalt kellett felismerniük az osztályoknak. A feladatok nyújtotta izgalmat pedig csak tovább fokozta a tudat, hogy rossz megfejtés estén az osztályfőnöknek fel kellett hajtania egy pohárkányi citromlevet. A bemutatkozás és a próbák teljesítése után a kilencedikesek megkönnyebbülve és büszkén vonulhattak le a színpadtól, hiszen immár ők is a Hám János beavatott diákjai.



Noha az est főszereplői kétségtelenül a kilencedikesek voltak, de a Hám DT leköszönő elnöksége is e gólyabál során adta át hivatalosan a tisztséget az utánuk következőknek. „Hogyha három szóban össze kellene foglalnom az elnöknek a tevékenységét, akkor azt mondanám, hogy az igazgatóság felé csendes, céltudatos és nagyon elkötelezett munkát végzett ő és a csapata, és ezért nagyon hálás vagyok nekik. Ugyanakkor köszönöm Gózner Enikő tanárnőnek is munkáját. Az új elnökségnek, illetve kísérő tanáruknak pedig sok-sok kitartást és ugyanilyen elkötelezett munkát kívánok” - mondta az ünnepélyes tisztújítás során Ádámkó István, a Hám János Líceum igazgatója. Az új vezetőség, azaz Csapó-Ilyés Fruzsina, Finta-Fekete Eszter és Fehér Anna egyébként Pesek Adrienn elnöktől és Károlyi Kinga alelnöktől vette át a stafétát.


Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: